Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Mali.

Senest opdateret 31-08-2020 kl. 11:41
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Mali som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Mali.

Information om konkrete restriktioner i Mali opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Mali, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Mali som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser. 

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Mali har ikke indført indrejseforbud.

Det betyder at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende kan rejse ind i Mali. Du skal sørge for at søge om visum før indrejse i Mali.

Luftrummet åbnede igen d. 25. juli og Malis landegrænser d. 31. juli.

Karantæneregler

Alle der ankommer til, rejser igennem eller forlader Mali skal på forhånd udfylde en sundhedsformular fra det maliske sundhedsministerium samt fremvise en negativ COVID-19 test, der højest må være 3 dage gammel. Testen skal være foretaget i det land, du rejser ind i Mali fra (eller i Mali, hvis du forlader Mali)

Alle indrejsende er hidtil blevet testet for COVID-19 af det maliske sundhedsministerium ved ankomst i lufthavnen.

Interne rejserestriktioner

For rejser i og til Mali henvises til den generelle rejsevejledning som fraråder alle rejser til hele landet bortset fra Bamako, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

Der er ikke indført interne rejserestriktioner mellem byer eller regioner i Mali.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Mali.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Mali.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Mali for mere end 50 personer. Demonstrationer er tilladt, hvis de bliver godkendt af myndighederne.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Mali, når man forlader sit hjem/kører med offentligt transport/handler i supermarkeder.

I praksis er der meget få personer, der bærer mundbind, men danskere i Mali opfordres til at bære mundbind i det offentlige rum.

Nedlukning/genåbning

Mali har ikke foretaget en nedlukning af samfundet. Langt de fleste forretninger, restauranter, caféer mm. er åbne. Det samme gælder for parker, pladser, markeder mv. Dog holder natklubber lukket indtil videre.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Læs mere og følg udviklingen i landet på sundhedsministeriet hjemmeside.

Hjemmesiden bliver ikke opdateret dagligt. Du bør derfor kontakte den danske ambassade i Mali (bkoamb@um.dk / +223 75 99 73 55), hvis du vil have de seneste informationer om COVID-19 udviklingen i landet.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Hvis du befinder dig i Mali, og har brug for at forlænge dit visum, kan du kontakte den danske ambassade for at få oplysninger om gældende regler.

Udrejse af Mali

Det kommercielle luftrum åbnede igen d. 25. juli.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Myndighedernes hjemmesider
 - Malis sundhedsministeriums hjemmeside.
Myndighederne har oprettet en corona-hotline på 36061 (numéro vert). Hvis du har spørgsmål om COVID-19 i Mali, bør du også kontakte den danske ambassade i Mali.

Lokale nyheder
 - Mali Actu
 - Mali Jet
 - News a Bamako
 - Twitter: @GouvMali (regeringen), @MichelSidibe (sundhedsministeren)

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulatet i Mali inden for almindelig åbningstid (www.mali.um.dk).

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Mali eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.