Spring til indhold

Indvielse af diabetes børneklinik i Bamako

02.02.2016  16:55
Hvert år donerer Novo Nordisks egne medarbejdere penge til et projekt, som herefter videregives til World Diabetes Foundation. I 2015 gik pengene til at bygge en diabetes type 1 børneklinik i Bamako samt afholdelse af to børne- og ungdomslejre.

Den. 14. november 2015 indviede World Diabetes Foundation og organisationen Santé Diabète sammen den første diabetes type 1 børneklinik i Mali. Ambassaden deltog I indvielsen, der bød på deltagelse og taler fra WHO, sundhedsministeriet og borgmesteren fra Kommune 6 i Bamako. Det bedste indslag var dog en sketch på det lokale sprog bambara af en teatertrup af diabetesramte børn og unge. Sketchen handlede om at leve med diabetes som barn i Mali og hvordan, man nu havde mulighed for at gå til lægen og blive henvist til den nye klinik. Efter åbningsceremonien blev båndet til klinikken officielt klippet over, og den tilknyttede læge gav en rundtur og præsenterede konsultationen, lageret, undervisningslokaler m.m.  

Klinikken er tilknyttet Hopital du Mali i Bamako og er oprettet med midler fra Novo Nordisks medarbejdernes årlige indsamling til et humanitært projekt. Andre donorer talte en række lokale donorer samt Mærsk, der donerede en 40-fods container i forlængelse af klinikken til brug for undervisningsaktiviteter. Efter indsamlingen videregives pengene til World Diabetes Foundation, som udvælger et projekt og en lokal partner. Udover oprettelsen af klinikken gik pengene i 2015 også til afholdelse af to børne- og ungdomslejre, hvor børnene bliver trænet og undervist i diabetes samt udvikler sociale netværk med andre børn og unge med diabetes. Vedligeholdelse og fuld integrering på længere sigt af klinikken under Hopital du Mali er også tænkt ind i projektet.

Med en befolkning på 18,3 mio indbyggere hvoraf, at ca. 5% lever med type 1 eller type 2, er der stærkt behov for klinikker specialiserede i forebyggelse og behandling af diabetes i Mali. Det er derfor også planen at udvide klinikkens aldersgrænse til også at dække voksne diabetesramte patienter med tiden.

Du kan læse mere samt se en kort video om åbningen af den nye diabetesklinik her.Seneste nyt

    Se alle